Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hydrangea paniculata 'Limelight' – Fehér bugás hortenzia

5.990 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: 1.200 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Hydrangea paniculata 'Limelight' – Fehér bugás hortenzia
Nem értékelt
Azonnali rendelés : +36306527105
5.990 Ft
Menny.:db

Leírás

Bokros növekedésű, erős levélzetű, nagytermetű, lombhullató bugás hortenzia. Kifejlett magassága nem haladja meg a 2 métert. Kompakt növekedésű fajta, széles bokrot nevel.

A virágok aprók, fehérek, de később, a nyílás során halvány, majd igazi mély rózsaszínűek és kifejezetten nagy, gömbölyded, de kúp alakú bugavirágzatba tömörülnek, amelyek viszont sűrűn borítják a növényt. Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára. Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára. Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban. A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Limelight’ egy fehéren nyíló, majd halvány rózsaszínre, később mély rózsaszín színekre változó, hatalmas, akár kézilabda méretű virágokat is hozó bugás hortenzia fajta, melynek kifejlett korában a magassága 1,8-2,2 m körüli lehet.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!