Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hibiszkusz - Arion

4.990 Ft
3.000 Ft (2.362 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 40%

Hibiszkusz - Arion

Kb 40 cm magas növényt küldünk.

Nem értékelt
4.990 Ft
3.000 Ft (2.362 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 40%

Leírás

A kínai hibiszkusz, kínai rózsa vagy szobai hibiszkusz (Hibiscus rosa-sinensis) Ázsia szubtrópusi és trópusi területeiről származó évelő örökzöld növény, amely 1-2méteres cserjévé fejlődik.

Rendkívül látványos növény, virágai a hibrideknek köszönhetően rózsaszín, piros, fehér, sárga és narancssárga színűek is lehetnek, szirmai kissé ráncolt hatást keltenek.

Talaja legyen lazább szerkezetű, jó áteresztő képességű. Nyáron a szabadban is tarthatjuk nem tűző napos helyen.

Rendszeres, de mérsékelt öntözést igényel, valamint meghálálja a párásítást is, azaz a levelek vízzel való permetezését. Egy másfél hetente adhatunk neki az öntözés során tápoldatot is. Szaporítani dugványozással lehet.

Különlegesen szép virágaival a hibiszkusz nem véletlenül lett a kertbarátok kedvence. Ez a pompás növény nyáron szabadban is tartható, télen azonban a hideg idő miatt megfelelő védelmet, teleltetést igényel.

Ha a hibiszkusz a nyarat a kertben töltötte, akkor jön el a teleltetés ideje, amikor szabadban már 12 fok alá csökken a hőmérséklet. Ha lakásban tartjuk a növényt, akkor is érdemes hűvösebb helyet keresni számára a jelenleginél.

A teleltetéshez az átlagos szobahőmérsékletnél kissé hűvösebb (16-18fok), világos helyet válasszunk a hibiszkusz számára. A teleltetés ideje alatt, tápoldatozni egyáltalán nem kell, öntözni is csak mértékkel, arra azért figyeljünk, hogy ne száradjon ki.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!