Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tövises kapri - Capperi spinosa

3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)

A kapribogyó a tövises kapri cserje (Capparis spinosa) termése, amely egy mediterrán félcserje, eredeti termőhelye a Földközi Tenger vidéke, és Dél-Európa.

A kapribogyót már az ókorban is használták a gyógyítók, virágbimbóit és termését isiász és görcsök ellen, valamint már akkoriban fűszerként is használták, és alkalmazták. Ma a fűszernövény termését és virágbimbóit ecetes, olajos sós lében pácolják, majd jellegzetes pikáns íze miatt előszeretettel használják a főzés során. Napjainkban főleg Dél-Franciaországban és Spanyolországban termesztik, innen kerül ki az export nagy része.

Nem értékelt
Azonnali rendelés : +36306527105
3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)

Leírás

A kapri cserje 1-1,5 méter magasra nő meg, nagyon jól bírja a szárasságot, és a kisebb fagyokat, de télen érdemes egy fagymentes helyen átteleltetni. Dézsás növényként érdemes itthon nevelni, így télen könnyen be tudjuk vinni, átteleltetni egy védett helyre.

A kertbe laza jó vízáteresztő képességű földbe ültessük a magokat, vagy a cserjét, majd a hajtásait ősszel vágjuk vissza és így vigyük be téli szálláshelyére. A magokat márciusban vagy áprilisban ültessük el, majd hajtassuk elő a palántákat, amelyeket májustól ültethetünk ki a szabadba.

A tövek között kb. 50*50 cm sor és tőtávolságot hagyjunk, majd a termést a nyár végéig folyamatosan szedhetjük.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!