Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sokvirágú jázmin (Jasminum polyanthum)

3.990 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: 1.200 Ft
Elérhetőség: Előrendelhető

Sokvirágú jázmin (Jasminum polyanthum)

Kb 30 cm magas virágzó növényt küldünk.

Nem értékelt
Azonnali rendelés : +36306527105
3.990 Ft
Menny.:db

Leírás

A sokvirágú jázmin bájos, hófehér, csillag alakú virágokat hozó kúszónövény, az alakja rendkívül jól alakítható és a gondozása is egyszerű.

Rendkívül erős és gyors növekedésű kúszónövény, ami hazánkban népszerű szobanövénynek számít. A hosszú, vékony gyorsan növő szárain, amik egy év alatt akár 2 métert is nőhetnek, sötétzöld leveleket növeszt, melyek rendszerint 7 csúcsos levélkéből állnak. Hófehér, bódító illatú virágai a száron csoportosan helyezkednek el, amik rózsaszín bimbókból fejlődnek ki. Megfelelő körülmények és gondozás esetén januártól egészen a tavasz végéig – nyár elejéig díszíthetik és illatosíthatják otthonainkat virágaikkal.

 Gondozása viszonylag egyszerű, nem igényel különös figyelmet és törődés egész évben. Az elnyílt virágokat, az elhalt leveleket és egyéb növényi részeket rendszeresen távolítsuk el. Virágzás után minden évben erőteljesen vágjuk vissza, ezzel elősegíthetjük a növények bokros növekedését. A virágzás befejezését követően ültessük át jázminunkat, különösen a fiatal növényeket, ha szükséges a tartó edényt is cseréljük nagyobbra. Az átültetéshez használjunk jó minőségű általános virágföldet. Ezt követően, ha az időjárás már engedi, tegyük ki a növényt a szabadba, hogy hajtásai erőteljesebben fejlődjenek és a következő évben is sok szép virágra számíthassunk. A sokvirágú jázmin erőteljesen és gyorsan növekszik ezért gondoskodnunk kell valamilyen támasztékról, amibe kapaszkodhat, különben egy idő után elveszíti a szép formáját. A virágzás megindulásához és az új hajtások megerősödéséhez sok napfényre van szüksége, ezért tegyük minél világosabb helyre, de arra ügyeljünk, hogy nyáron a déli tűző napfény ne érje közvetlenül. A jázmin hűvös vagy átlagosan meleg környezetet igényel, túlságosan nagy melegben felnyurgulhat. Nyáron tartsuk 18-22 C fok körüli hőmérsékleten, míg télen a 15 C fok körüli hőmérséklet az ideális a számára.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!