Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rubus idaeus 'Fertődi Zamatos' - Rezisztens málna

3.490 Ft (2.748 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Szállítási díj: 1.524 Ft
Elérhetőség: Raktáron
A málna (Rubus idaeus), a Dunántúl egyes részein elterjedt népies magyar neve a „Boldogasszony csipkéje” és a himpér, a német Himbeere (szarvastehénbogyó) szó alapján. Magyarországon őshonos, föld alatti tarackokat hajtó, kb. 2 m magas félcserje.
Nem értékelt
Azonnali rendelés : +36306527105
3.490 Ft (2.748 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

önbeporzó, gyökérsarjakkal gyorsan szaporodó, sekélyen gyökerező, lombhullató félcserje. kifejlett magassága 1,5-1,8 m. Hajtásai igen erőteljes növekedésűek, felfelé törekvők. Sárgásbarna vesszői közepesen vastagok, mereven felállók, de jól hajlíthatóak, törés nélkül köthetők a támrendszerhez. A vesszőfoltosságokra nem fogékonyak, ezért a rügyek a vessző egész hosszában kihajtanak, aminek köszönhető az évenkénti kiváló terméshozam. Gazdagon sarjadzó, rendkívül jól megújuló, a téli fagyokkal szemben ellenálló fajta. A sarjak alul erősen, fentebb közepesen tüskézettek. Levelei élénk zöldek, összetettek, jellemzően 3, ritkábban 5 tagúak, páratlan szárnyúak. június közepétől/végétől augusztusig érik. Egyszer termő. Bogyója középnagy (3,4 g), kerekded, fényes, kemény, sötétpiros, gurulós, puhulásra kevésbé hajlamos, tetszetős. Könnyen szüretelhető, szedés közben nem morzsolódik szét. Húsa lédús, kellemes málnaízű, zamatos, harmonikusan édes savanykás. jó víz- és levegőgazdálkodású, humuszban- és tápanyagban gazdag, középkötött talaj ideális a számára.

Fény- és hőigény: közepes. Szélvédett, napos vagy félárnyékos fekvésben fejlődik a legszebben. A forró, száraz időjárást nem kedveli, a gyümölcsök rásülnek a vacokkúpra

Vízigény: nagy. Sekélyen, néhány centivel a talaj felszíne alatt elhelyezkedő gyökerei és viszonylag nagy lombozata miatt fontos, hogy talaja ne száradjon ki. A terméskötés időszakában és aszályos, csapadékmentes időben rendszeres öntözést igényel. A pangó víztől viszont óvjuk!

Gondozás: a téli vagy ritkító metszés során a korábbi évben letermett vesszőket a talaj felett metsszük ki, továbbá a gyenge fejlődésű, fiatal hajtásokat is távolítsuk el. Fontos, hogy egy tövön 2-3 hajtást hagyjunk csak, ennél több nem adna megfelelő mennyiségű termést.

A nyári metszés során a letermett kétéves termővesszőket távolítjuk el, ezt közvetlenül a betakarítás után végezzük el. Ha állományunk besűrűsödik vagy frissíteni akarjuk, akkor a gyökérsarjakat hagyjuk meg, míg a tősarjakat vágjuk ki.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!