Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Törzses rozmaring

6.990 Ft (5.504 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Szállítási díj: 1.492 Ft
Elérhetőség: Raktáron

60-70 cm magas növény mérete

A rozmaring az ajakosvirágúak rendjébe, az árvacsalánfélék családjába és a zsálya nemzetségbe tartozó fűszer- és gyógynövény. Eredetileg Rosmarinus officinalis néven különálló nemzetségbe sorolták, csak 2017-ben helyezték a Salvia génuszba. Dél-Európában honos, de Magyarországon is újra kedvelt.

Nem értékelt
Azonnali rendelés : +36306527105
6.990 Ft (5.504 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

Örökzöld félcserje. Virágai végállásúak, ajakosak, erősen kiemelkedő fellevelekkel. Színei a világoskéktől a liláig, sokféle árnyalatban megtalálhatóak. Levelei sötétzöldek, egyenesek, tűformájúak, szélük visszahajlik, fonákjuk szürkésen szőrözött. A növény minden része aromás illatú.

Földközi-tenger vidékén és Dél-Európában már az ókorban is ismert és kedvelt fűszer volt. A kolostorkertekben pedig már hivatalos gyógynövényként szerepelt. A középkorban a Capitulare névjegyzékben is ekként szerepelt. Európa északi részén, főleg az Alpoktól északra azonban még a középkorban sem nagyon volt ismert, legfeljebb délről, drog formájában ismerték a cserép elterjedéséig, mivel mint mediterrán növény északon, az Alpok vonalán túl nem élte át a telet. A honfoglaló magyarok a Pannóniában élt népektől vették át.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!