Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ribes nigrum 'Titánia' – Fekete ribizli

3.490 Ft
3.000 Ft (2.362 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%

Ribes nigrum 'Titánia' – Fekete ribizli

Kifejlett magasság: 1,5 m
Sor- és tőtávolság: 1,5 x 1,2 m
Termésérés: június-július
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Közepes

Nem értékelt
Azonnali rendelés : +36306527105
3.490 Ft
3.000 Ft (2.362 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 14%

Leírás

A fekete ribizli egy nagyméretű, felfelé törő hajtásrendszerrel rendelkező, lombhullató cserje. Nagyon erélyes növekedéssel rendelkezik.

A ’Titánia’ fajta egy Európa szerte népszerű fekete ribizli. Mérete kifejlett korban körülbelül 1,5 méter. Termése bogyó, a termés alakja gömb. A terméshéj vékony, fekete, sima. A termésméret nagy, ízvilága fanyar, különleges, aromás.

Termése hosszú fürtön, lazán álló, nagy, fényes fekete bogyó. Öntermékeny. Rendszeres öntözésre szüksége van. Ellenáll a lisztharmatnak és a legtöbb gombabetegségnek is. Kiváló friss fogyasztásra, vagy konyhai feldolgozásra is (szörp, dzsem). Érése júniusban kezdődik, elhúzódó, ezért házikerti nevelésre is kiváló. Április első harmadától virágzik, június közepétől július közepéig érik sötét színű, feketés-lila bogyótermése. Jó víz- és levegőgazdálkodású, humuszban- és tápanyagban gazdag, laza vagy középkötött szerkezetű, semleges vagy enyhén savanyú talaj ideális a számára. A kiszáradásra hajlamos vagy magas talajvizes talajba ne ültessük. Közepes fényigényű növény, mely kedveli a kúszó árnyékot, így akár gyümölcsfák alá is ültethető. Közepes vízigényű növény, de talaját ne hagyjuk kiszáradni. Konténeres növényeket márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is ültethetjük A gyomlálás és öntözést kiválthatjuk talajtakarással is, így kedvezőbb feltételeket biztosíthatunk, ehhez használjunk gallyaprítékot vagy szalmát, mely javítja a talajunk szerkezetét is.

A metszést tél végén, kora tavasszal végezzük el, amikor a növény még nyugalmi állapotban van! A legtermőképesebb hajtások a három éves termőgallyak, lehetőség szerint ezekből hagyjunk meg a bokron minél többet. El kell eltávolítanunk a letermett, négyéves, vagy annál öregebb ágakat, a fiatalabbak pedig maradjanak meg. Rendszeres öntözésre szüksége van.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!