Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Limequat

14.990 Ft (11.803 Ft + ÁFA)

A limequat egy citrofortunella hibrid , amely a Key lime és a kumquat keresztezésének eredménye , amelyet Walter Tennyson Swingle hibridizált 1909 -ben.

A növény mérete 70-80 cm, terméssel.

Nem értékelt
14.990 Ft (11.803 Ft + ÁFA)

Leírás

Ez egy kis fa, amely zárt bokros formává nő. Levelei jellegzetesen citrusszerűek. A limequat már fiatalon is bőséges gyümölcsöt terem. Gyümölcse kicsi, ovális, zöldessárga, magokat vagy magokat tartalmaz. Édes ízű héja, keserű-édes pépje a lime-éhoz hasonló ízű . A gyümölcs egészben fogyasztható, vagy a levével és héjával italok, ételek ízesítésére használható. Jelentős mennyiségű C-vitamint tartalmaz , és erősen savas.

Ezt a növényt jelenleg Japánban , Izraelben , Spanyolországban , Malajziában , Dél-Afrikában , az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban termesztik Kaliforniában , Arizonában , Floridában és Texasban . A gyümölcs kis mennyiségben az őszi és téli hónapokban megtalálható az Egyesült Államokban, Indiában és Japánban .

A limequatokat beltéren vagy szabadban is lehet termeszteni, feltéve, hogy a hőmérséklet 10 °C és 30 °C (50 °F és 86 °F) között marad. Meglehetősen kicsik, és konténerekbe vagy cserépbe ültethetők, jó vízelvezetésű, termékeny talajba . A növények meglehetősen lassan nőnek, és 5-7 hónapig virágoznak és gyümölcsöznek, majd 5-7 hónapig pihennek.

A limequat hidegtűrőbb , mint a lime, de kevésbé hidegtűrő, mint a kumquat.

A limequat koktélokhoz és gyümölcssalátákhoz használják, és egészben is kandírozható. A magvak eltávolításával főzhetők, mert keserű ízt kölcsönöznek, és konzerv is készíthető belőlük

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!