Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Laurus nobilis Nemes babér

3.000 Ft (2.362 Ft + ÁFA)
A babér a legrégebben ismert és igen elterjedt fűszernövények közé tartozik. Kis-Ázsiában, a Földközi-tenger vidékén és az Atlanti-óceán mediterrán éghajlatú szigetein vadon is, de főleg kultúrákban növő örökzöld cserje vagy fa egészben használt levele (Lauri folium) értékes karakterű fűszer. Olasz-, Francia- és Spanyolországból jut a magyar kereskedelembe, nálunk üvegházban, vagy az ország enyhébb klímájú vidékein szabadföldben tartható 
Nem értékelt
Azonnali rendelés : +36306527105
3.000 Ft (2.362 Ft + ÁFA)

Leírás

Sárga, apró virágai csillag alakúak tavasszal nyílnak, melyekből az ősz folyamán zöld, kerekded termések fejlődnek. A nemes babér kifejlett magassága őshazájában 8-12 méter is lehet és nyírott, valamint nyíratlan sövényként alkalmazzák.

Fűszerként felhasznált része a levél, melyet frissen és szárítva egyaránt alkalmazhatunk. A levél illóolajban és csersavban gazdag, ezért levesekbe, mártásokba és sült húsok mellé igazán jól illő fűszer.

Teleltetése történjen világos, de nem túl meleg (15°C) helyen, így a tél folyamán is friss fűszerként használhatjuk a levelét.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!