Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kókuszpálma (Cocos nucifera)

9.990 Ft (7.866 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Szállítási díj: 1.492 Ft
Elérhetőség: Előrendelhető

Kókuszpálma (Cocos nucifera)

a növény mérete 120-130 cm magas

Nem értékelt
9.990 Ft (7.866 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

Valószínűleg az Indiai-óceán szigeteiről vagy az Ázsia és Ausztrália közt elterülő szigetcsoportról terjedhetett el. Sok helyen előfordul, mivel a lehullott magok hosszú hónapokig megőrizhetik csírázóképességüket és a tengeren úszva az anyanövénytől akár 4000 kilométerre is kezdhetik a csírázásukat.

A gyakran 25-30 méter magasságot elérő törzse egyenes, vagy ívesen meghajló, alapjánál megvastagodó. Jellemzően világosszürke színű. Gyökérzete nem hatol mélyre, de a földfelszín feletti járulékos gyökerei kitámasztják a törzset, így jól ellen tud állni az erős viharoknak is. A hatalmas, 3-6 méter hosszú szárnyalt levelekből álló üstökös levélkorona legtöbbször 25-35 levélből áll. Egylaki, virágai sárgák.

Nálunk maximum 2 méter magasra nő. Pompás összetett levelei minden otthonnak egzotikus kisugárzást adnak, trópusi, tengerparti hangulatot varázsolhatunk vele otthonunkba. A kókuszpálma tartása, gondozása egyáltalán nem mondható bonyolultnak, kezdő kertészkedők, növénytartók számára is tökéletes választás. Az eredeti élőhelyéből adódóan a világos, napos helyet kedveli, sok fényre van szüksége. Elég a lakás világos részén tartani, de akár az állandó napfényt is eltűri (azonban a nyári nagy meleg alatt, ha megoldható, akkor dél körül ne legyen a tűző napon). Árnyékos helyre ne tegyük, mert könnyen elfonnyadhat vagy veszít szép zöld színéből. Szintén őshazájának, a trópusi területeknek köszönhetően a meleg, párás helyek számára a megfelelőek. A nyár alatt 18 fokos hőmérsékletnél alacsonyabban ne tartsuk. A hideg, huzatos helyeket kerüljük, hiszen az elpusztulását okozhatja. A kókuszpálma lakásban egy átlagos vízigényű növénynek számít. Az a fontos, hogy a gyökérlabdáját tartsuk állandóan nedvesen, nyirkosan, de semmiképp se áztassuk el, hiszen a gyökerei kirothadhatnak, ha túl sok vizet kapnak. Mivel a száraz levegőt nem kedveli, a párás hely számára a tökéletes, ezért ajánlott permetezni, párásítani heti egyszer-kétszer (erre főleg a fűtéses időszakban van szükség, hiszen a fűtés kiszárítja a levegőt) Ha a levélcsúcsok száradni és barnulni kezdenek, joggal gyanakodhatunk alacsony páratartalomra. Áprilistól szeptemberig érdemes tápoldatozni 1-2 hetente(októbertől nem kell). Kártevők és betegségek általában nem jellemzők rá. Az alsó levelek fonnyadása természetes folyamat (így képződik a természetben a törzse). Átültetés: csak akkor ültessük át, ha valóban szükséges (nem szereti a felesleges bolygatást).

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!