Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

japán kenderpálma (Trachycarpus wagnerianus)

18.000 Ft (14.173 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Szállítási díj: 2.089 Ft
Elérhetőség: Előrendelhető

Trachycarpus wagnerianus / Japán kenderpálma

Hidegtûrés: -16/17°C

Mérete 50-60 cm magas

Nem értékelt
18.000 Ft (14.173 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

A japán kenderpálma (Trachycarpus wagnerianus) a pálmavirágúak (Arecales) rendjének Thrinacinae nemzetségcsoportjába tartozó kenderpálma (Trachycarpus) nemzetség egyik, dísznövénynek is termesztett faja. Egyes rendszerezők a kínai kenderpálma változatának (Trachycarpus fortunei var. wagnerianus), illetve alfajának (Trachycarpus fortunei ssp. wagnerianus) tekintik. Tudományos nevét egyesek szerint a német származású Albert Wagner botanikusról, mások szerint a magyar Wágner Jánosról kapta.

Valószínűsítik, hogy Japánból származhat: vadon termő példányai jóformán nincsenek, viszont a szigetországban már több száz éve termesztik. A világ számos országába gyűjtők és kereskedők vitték el.

 3–4 éves korában hirtelen növekedésnek indul, ezután megfelelően trágyázva és öntözve évente akár 12 levelet is hozhat.

Alacsony pálma, a kifejlett példányok leggyakrabban 3-4, legfeljebb 6 méter magasságúak. Levelei a kínai kenderpálmáénál kisebbek és merevebbek, a megközelítőleg 60 cm átmérőjű levéllemez levélsugarai pedig szinte soha nem törnek meg még az erős szélben sem.  A levél színe a mélyzöldtől a kékeszöldig változhat. Törzsét a többi Trachycarpus fajhoz hasonlóan levélnyélmaradványok és kenderhez hasonlatos rost burkolja.

Télen a gyökérzetének védelme érdekében a talajfelszín takarásával és a szokásos csapadékvédelemmel könnyen életben lehet tartani szabadföldben is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!