Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fikusz bonsai - Ficus Microcarpa Ginseng

36.190 Ft (28.496 Ft + ÁFA)

Fikusz bonsai - Ficus Microcarpa Ginseng

29-es cserépben, kb 80 cm magas a növény

Hőigény : Hőigénye közepes. Nyáron 18-20 °C-ot igényel, de télen se legyen kevesebb 15 °C-nál.

Vízigény : Ne öntözzük túl hideg vízzel. Tavasztól őszig locsoljuk rendszeresen, de télre főleg a nagyobb növényeknél hagyjuk a két locsolás között kicsit szikkadni a földet.

Páratartalom : Magas páratartalmat igényel, száraz helyen rendszeresen permetezzük a leveleit.

Tápanyagigény: Tavasztól őszig hetente egyszer adjunk a vízhez egy kevés tápoldatot.

Átültetés: A kisebb növényeket évente a nagyobbak két-háromévente egyszer ültessük át nagyobb cserépbe, laza B típusú jó vízáteresztő képességű virágföldbe.

Nem értékelt
Azonnali rendelés : +36306527105
36.190 Ft (28.496 Ft + ÁFA)

Leírás

A Csüngőágú fikusz, vagy más néven a kis levelű fikusz az eperfafélék családjába tartozó fikusz növénynemzetség egyik faja.

Előfordulása trópusi és szubtrópusi éghajlatú területeken, őserdőkben jellemző. Őshazája Afrika, Délkelet-Ázsia, Dél-Ázsia és Európa.

Eredeti hazájában hatalmas 5-6 méter magas fává fejlődik.

Laza, szellős ágrendszere és lombja beleillik a modern és a klasszikus környezetbe is. Csüngő hajtásaikkal és kis leveleikkel különleges díszei a lakásnak. A fikusz bonsai is népszerű szobanövény.

Ideális körülmények között gyorsan nő, akár két-három méter magasra is megnőhet otthonunkban.

Ágai idősebb korban lecsüngő formát vesznek fel, amitől a növény még egyedibb és szebb lesz. Apró leveli megtalálhatók sima zöld színben illetve fehér tarka levelű változatban is.

Jól tűri a metszést és az alakítást, így erős növekedését tavasszal vagy nyár elején mérsékelhetjük.

Bokorrá is nevelhető. Ehhez minden ágát a harmadára vissza kell vágni. Ilyenkor, ha az egyéb feltételek is biztosítottak, a metszéseken elágazik, és ezzel a hajtások száma megkétszereződik.

A visszavágást kesztyűbe végezzük, mert a növény tejnedvet tartalmazz, ami allergiás reakciót válthat ki. A visszavágásnál ügyeljünk rá, hogy csak ott metsszük vissza az ágakat ahol még nem túl fás az ág.

Óvjuk a huzatos hideg levegőtől. Ha olyan szobába helyezzük el a növényt, ahol a legkisebb huzat vagy hideg levegő éri, azonnal levélhullással válaszol.

Télen tegyük kissé távolabb a fűtőtesttől, tegyünk a cserép alá egy nagyobb kavicsos tálcát, és hetente többször permetezzük a leveleket.

Nyáron tegyük ki a cserepét egy árnyékos helyre a szabadba.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!