Leírás
október - novemberben érik, középnagy vagy nagyméretű (20-30 dkg), alakja kissé megnyúlt, enyhén bordázott. Héja vékony, sima, fényes, teljes érettségében vöröses narancssárga. Húsa narancssárga, puha, olvadó, nagyon lédús, édes, igen jó ízvilágú, aromás. Közepes csersavtartalmú.
Laza szerkezetű, jó vízgazdálkodású, humuszban és tápanyagban gazdag, semleges vagy enyhén savanyú talaj ideális a számára.
A ’Rojo Brillante’ fajta kb. -15-18°C-ig fagytűrő, de a fiatal csemete tövét télre takarjuk.
Metszését illetően elsődlegesen a korona alakítására, formázására kell gondot fordítani, hogy az szellős, jó megvilágítottságú legyen. Ennek érdekében 2-3 éves korban ajánlott a központi sudárhajtást eltávolítani. A későbbiekben a metszés a rossz irányba növő, elöregedett, száraz ágak levágásából áll