Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Brighamia Insignis (hawaii pálma)

7.490 Ft (5.898 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Szállítási díj: 1.492 Ft
Elérhetőség: Előrendelhető

Brighamia Insignis (hawaii pálma)

Kb 30 cm magas növényt küldünk.

A vulkánpálma vagy hawaii pálma tudományos elnevezésében az insignis (lat.) név jelzi, hogy a növény előkelő, különleges. A hawaii alula elnevezés lefordítva azt jelenti, káposzta a boton. Hawaii sziklaszirtjein, tengerparti meredélyein, sivár talajon nő kb. 750 m magasságban. A különlegesen széles levélrozetta, az átlagosan 1-2 méteres pozsgás szár, a csúcsuknál kiszélesedő levelek különleges formája teszi ezt a növényfajt igazán különlegessé. A levelek 12-20 cm hosszúak és 6.5-11 cm szélesek. A levélszél általában ép, de a csúcs felé néha fogazott.

Nem értékelt
Azonnali rendelés : +36306527105
7.490 Ft (5.898 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

A "hawaii pálma" gondozása nagyon egyszerű, de tudnia kell néhány dolgot. A növekedés módja olyan, mint egy pálmafa, új leveleket hoz és a régieket ledobáljaEz létrehozza a jellegzetes pálmafa törzsétHa változtatjuk a helyét több levelet dobál le, ez nem baj. Hozni fog újakat.

A "hawaii pálmának" fordított tenyészideje van, vagyis télen növekszik, nyáron pedig pihenési ideje van. Ez pontosan ellentéte a legtöbb növénynek, amelyet ismerünk.

Télen a "hawaii pálma" jól elvan a déli ablakban  is. Kevesebb fény mellett is . A nyári hónapokban védeni kell  a naptól. Sok fény hatására sok levelét elveszíti  Teraszon vagy félárnyékos helyen tartsuk nyáron.

A "hawaii pálma" törzse, mint egy kaktusz, víztározó. Ezért hat hétig is képes túlélni víz nélkül, tehát az ideális nyaraló növény! Csakúgy, mint egy igazi kaktusz, nem bír túl sok vizet.  Öntözés átlagosan hetente egyszer. hetente lehet tápozni zöld növényeknek való táppal.

Hőfok

Az optimális hőmérséklet 18-25 ° C között van. Esetenként nagyon alacsony hőmérsékletet is elvisel,teleltetést igényel. .

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!