Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Anigozanthos - Kengurumancs Diamond

6.590 Ft (5.189 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Szállítási díj: 1.715 Ft
Elérhetőség: Raktáron

Anigozanthos - Kengurumancs Diamond

30-40 cm a növény mérete.3

Az Anigozanthos szereti a napfényt, ezért világos helyre kell helyezni. csak lehetséges világos, napos helyre tegyük, mert megváltoztatja a színeit. Jó vízelvezetésű talajba ültesd. Az Anigozanthos nagyon szárazságtűrő, azonban a virágbimbó kialakulásának során végzett extra öntözés javítja a virágzási teljesítményt. A legjobb, ha a növényt nedvesen tartod, hogy elősegítsd az új növekedést, különösen, ha cserépbe ültetik, de soha ne hagyja, hogy a gyökerei a vízben álljanak. Amíg az éjszakai hőmérséklet 5°C  felett marad, ültesd a szabadba, és a fagy beálltáig virágzik. Az Anigozanthos enyhén fagytűrő, ami azt jelenti, hogy túléli a szabadban, amikor a hőmérséklet -5°C-ra csökken [néhány óráig. Ennél alacsonyabb hőmérsékletnél fagymentes helyre kell tenni.

Nem értékelt
Azonnali rendelés : +36306527105
6.590 Ft (5.189 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

Az Anigozanthos a Haemodoraceae vérfűfélék családjába tartozó délnyugat-ausztráliai növények nemzetsége. A 11 fajt és alfajaikat általában kenguru mancsnak vagy macskapacsnak nevezik, méretüktől, virágaik formájától és színétől függően.

A Kengurumancs, Anigozanthos Ausztrália délnyugati tájain őshonos, szubtrópusi, évelő növény. Hazájában kerti dísznövényként ültetik.

A nyári időszakban bőségesen öntözzük, tavasszal és nyáron kéthetente tápoldatozzuk. Télen csökkentsük az öntözés mennyiségét, tartsuk szárazabban.

Amennyiben szükségesnek érezzük az átültetését, tavasszal ültessük át B típusú virágföldbe.

Lándzsás, hegyes levelei tőlevélrózsát képeznek, felálló virágzati szárral. Szőrös leveleik keskenyek, zöld vagy szürkészöld színűek. Bugavirágzata szintén szőrös, sárga, rózsaszín vagy piros színű. Fényigénye nagy, hőigénye közepes. Fagyérzékeny, ezért teleltetése fagymentes, száraz helyen történjen. Egész évben meleg helyen tartsuk, nyáron a szabadban is állhat, napfényigényes faj.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!